پیشگیری از سرطان و چند توصیه

Cancer DrugmED.IR

Cancer DrugmED.IR

پیشگیری از سرطان

با تغذیه صحیح 30 تا 50 درصد از سرطانها با تغییرات ساده ای در زندگی قابل پیشگیری است. مفیدترین و موثرترین توصیه ها برای پیشگیری از سرطان 3 مورد است:

1- پرهیز از دخانیات:

اگر سیگار نمی کشید ، هرگز نکشید اگر می کشید همین امروز ترک کنید.

2- ورزش منظم:

فعالیت بدنی مرتبی داشته باشید. وزن خود را در حد مناسب حفظ کنید مواظب باشید چاق نشوید.

3- توجه به غذا:

تغذیه سالم و بهداشتی علاوه بر پیش گیری از سرطانها ، خطر سایر بیماریهای مهم مثل فشارخون بالا ، بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت را نیزکم می کند.

در تغذیه صحیح به سه مطلب باید توجه کرد:

مقدار غذایی که می خوریم

نوع مواد غذای

روش تهیه ، پخت و نگه داری غذاها

 

• پرخوری و چاقی یک عامل موثر در بروز خیلی از سرطانها مثل سرطان دستگاه گوارش، پستان ورحم است.

• مصرف گوشتهای قرمز و چربی ها خصوصاً چربی های حیوانی را کم کنید. این غذاها هم موجب چاقی می شود و هم خطر سرطانهایی مثل سرطان پستان ، پروستات و روده بزرگ را زیاد می کند.

• سبزیها و میوه ها به دلیل داشتن انواع ویتامینها ، مواد معدنی مفید ، مواد ضد سرطان و الیاف هضم نشدنی بسیار مفیدند و از پیدایش خیلی از سرطانها جلوگیری می کنند.

• مشروبات الکلی عامل بروز برخی سرطانها مثل سرطانهای دستگاه گوارش و حفره دهان است.

• برخی روشها که در گذشته برای نگه داری غذاها استفاده می شده است مثل دودی کردن (ماهی دودی) یا نمک سود کردن (قرمه گوشت ) غذاها موجب پیدایش مواد سرطان زا در آنها می شود.

بیشتر بخوانید  دومطالعه اخیر نشان داده که فعال شدن مجدد ویروس EBVدر افراد مبتلابه کووید در ایجاد علائم لانگ کووید دخیل است.

• پختن غذاها خصوصاً گوشت ها در درجه حرارت خیلی زیاد ( کباب کردن و…) منجر به بروز برخی مواد سرطان زا درآنها می شود.

• نگه داری غذاها در خارج از یخچال وبرخی روشهای انبار کردن و نگه داری غیر بهداشتی موجب آلودگی میکروبی و قارچی غذاها می شود( مثل کپک زدن نان ) و سموم تولید شده در این مواد می تواند سرطانهای خطرناکی مثل سرطان کبد را موجب شود

برای پیشگیری از سرطان

این ده نکته را از2 تا 99 سالگی جدی بگیریم:

· ورزش کنیم و فعالیت بدنی مداوم ومنظم داشته باشیم.

· وزن خود را در حد متعادل حفظ کنیم زیادغذا نخوریم و چاق نشویم.

· به جای سرخ کردن مواد غذایی در روغن از غذاهای آب پز استفاده کنیم.

· مصرف گوشتهای قرمز و چربی های حیوانی و لبنیات چرب را تا حد امکان کم کنیم و بجای آن از غذاهای گیاهی ، ماهی و مرغ پوست گرفته شده استفاده کنیم.

· اگرچه روغنهای گیاهی مثل روغن زیتون ، ذرت ، سویا ، آفتاب گردان و کنجد از سایر روغنها خیلی بهتر است اما آنها را نیز بی رویه مصرف نکنیم

· هر روز سبزی و میوه بخوریم . از غلات کامل و سبوس دار استفاده کنیم.

· مصرف غذاهای دودی ، نمک سود و انواع شوریها را کنار بگذاریم .

· غذا را خارج از یخچال نگه داری نکنیم ومدت نگه داری غذا در یخچال و فریزر هم محدود باشد.

· نوشابه ها و آب میوه های غیر طبیعی ننوشیم.

توجه داشته باشیم که خوردن تنقلاتی مثل پفک و چیپس و غذاهای آماده مثل سوسیس، کالباس و پیتزا برای همه مضر است به ویژه برای کودکان

بیشتر بخوانید  نکاتی درباره ی استفاده از محلول های ضد عفونی الکلی بر علیه کرونا ویروس ۱۹

 

منبع:‌

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!