چند نکته کلیدی در مورد کروناویروس ۱۹

کرونا و HIV جزء ویروسهای RNA دار بوده و هر دو تک زنجیره ای هستند. تعدادی از بیماریهای دیگر نظیر سرماخوردگی، ابولا، هپاتیت C و E ، هاری، پولیومیلیت و اوریون نیز توسط ویروسهای RNA دار ایجاد می شوند.

هر دو ویروس خطرناک هستند و ایجاد پاندمی کرده اند .

ویروسHIV از سال 1981 در جهان وارد شد 40 سال پیش ، کرونا(SARS-COV-2) در دسامبر 2019 در ووهان چین شناسایی شد و بعد آن جهانی شد.

ویروسها از نظر ژنتیکی بطور دائم در حال تغییرند. ویروس HIV یکی از مرموزترین و غیر قابل پیش بینی ترین عامل بیماریزایی است که دانشمندان تا به امروز با آن مواجه بوده اند. ساختار آنتی ژنیک ویروس به طور مداوم با جهش های سریعی که ویروس در ژنوم خود انجام می دهد به طور کامل در حال تغییر است و بخشی که طی جهش های متعدد کم و بیش ثابت باقی بماند وجود ندارد.

چنانکه به گفته دانشمندان تنوع ویروسهای جهش یافته تنها در بدن یک فرد مبتلا به این بیماری با تمام انواع گوناگون ویروس آنفلوانزا در سراسر جهان در طول یک فصل سال برابری می کند.

بعلاوه این ویروس با حمله به سلولهای ( CD4+ ) باعث شکست سیستم ایمنی میزبان می شود و توانایی سکونت در داخل بدن میزبان به فرم غیر فعال را نیز دارد و با کاهش

(MHC) Major Histocompatibility Complex ،

در فرد آلوده به طور مداوم در حال تکثیر است.

کرونا ویروسها به دلیل قدرت تکثیر کمتر از HIV فرصت فعالیت به سلولهای+ CD4 و MHC را داده لذا سیستم ایمنی میتواند با این ویروس مقابله کند .

کرونا ویروس دارای درجات معین و مشخصی از شباهت ساختاری و ژنومی هستند به طوریکه ژنوم 2 – SARS – COV با SARS – COV و MERS – COV به ترتیب 77 درصد و 50 درصد از لحظ ساختاری شباهت دارد و به دلیل در دسترس بودن اطلاعات ژنومی و ساختاری ویروس 2 SARS – COV – برای محققین تولید سریع واکسن های مختلف برای این ویروس امکان پذیر گردید و چون ساختمان گلیکوپروتئینی ویروس در طی جهش های متعدد دارای بخش های ثابت آنتی ژن است ، لذا می توان از آن برای تهیه واکسن استفاده نمود.

error: Content is protected !!