بعد از شروع واکسیناسیون علیه ویروس کرونا، امیدی در راستای به پایان رسیدن این پاندمی و بازگشت زندگی به حالت قبل به وجود آمدهاست. اگرچه هر از چند گاهی از گوشه و کنار دنیا خبری از ابتلای مجدد به کرونا بعد از دریافت انواع واکسن شنیده میشود. حال سوالی که مطرح میشود این است که چرا عدهای حتی بعد از واکسیناسیون باز به این بیماری مبتلا میشوند؟
علل مختلفی توسط دانشمندان مطرح شدهاست. برای مثال، پاسخ ایمنی از هر فرد تا فرد دیگری میتواند متفاوت باشد که دلیل آن ژنوم متفاوت هر فرد میباشد. فرضیه دیگری در رابطه با افزایش سن مطرح شده است. محققان بیان کردهاند که با افزایش سن احتمال پاسخدهی سیستم ایمنی به یک عامل خارجی از جمله واکسن کاهش مییابد؛ در نتیجه آنتیبادی تولید نشده و یا مقدار آنتیبادی تولید شده کم میباشد.
نکته قابل توجه دیگر، امکان جهش ویروسهای RNA از جمله SARS-CoV-2 است که به سرعت دچار جهش میشوند تا سریعتر بین جمعیت هدف خود انتقال یابند. این احتمال وجود دارد که جهشهایی صورت بگیرد که واکسن در برابر آنها کارساز نباشد. از جمله جهشهای رخ داده در کشور هند میباشد که سرعت انتقال این ویروس را افزایش دادهاست.
به یاد داشتهباشیم که تنها راه احتمالی به پایان رسیدن این پاندمی واکسیناسیون عمومی میباشد. همچنین تعداد افرادی که بعد از دریافت واکسن به بیماری مبتلا میشنود بسیار کم بوده و این افراد فرم خفیفتری از بیماری را تجربه کردند. پس خطر ابتلا به عفونت نباید ما را از دریافت واکسنهای فعلی منصرف کند.
https://medicalxpress.com/news/2021-05-covid-vaccines-fully-vaccinated-people.html