عفونت های کاندیدیازیس

عفونتهای کاندیدیازیس یک عفونت قارچی میباشد که بوسیله ی مخمر (نوعی قارچ) به نام کاندیدا ایجاد می‌شود. برخی از گونه‌های کاندیدا می توانند در افراد ایجاد عفونت نمایند که شایع ترین آن کاندیدا آلبیکنس است.

کاندیدا به صورت معمول بر روی پوست و داخل بدن ، در مکان هایی مانند دهان ، گلو ، روده و واژن بدون اینکه مشکلی ایجاد کند زندگی می کند.

اگر کاندیدا از کنترل خارج شود یا در اعماق بدن وارد شود (به عنوان مثال جریان خون یا اندام های داخلی مانند کلیه ، قلب یا مغز) می تواند باعث عفونت شود.

مقاومت ضد قارچی خطر اصلی قارچ کاندیدا است . عفونت های کاندیدا ممکن است در برابر داروهای ضد قارچ مقاومت کنند و این درمان آنها را مشکل می‌کند.

حدود ۷٪ از کل نمونه های خون آزمایش شده مبتلا به کاندیدا به داروی ضد قارچ فلوکونازول مقاوم هستند. این مقاومت در برابر داروهای ضد قارچ ، در دسته اکینوکاندین ها ، نگران کننده تر است.

مقاومت اکینوکاند به ویژه در گونه های مختلف می تواند به شدت گزینه های درمانی را برای بیماران مبتلا به کاندیدیازیس محدود کند.

بیماران مبتلا به عفونت های کاندیدا که هم به داروهای فلوکونازول و هم اکینوکاندین مقاوم هستند ، گزینه های درمانی بسیار کمی دارند.

گزینه اصلی درمان آمفوتریسین B است ، دارویی که می تواند برای بیمارانی که از قبل بسیار بیمار هستند سمی باشد.

شواهد نشان می دهد بیمارانی که به عفونت های جریان خون کاندیدا مقاوم در برابر دارو (که به آن کاندیدمی نیز گفته می‌شود) نسبت به بیمارانی که کاندیدمی دارند و می توانند با داروهای ضد قارچ درمان شوند ، کمتر زنده می‌مانند.

انواع کاندیدیازیس:

کاندیدیازیس مهاجم

کاندیدیازیس واژینال

کاندیدیازیس دهان

کاندیدیازیس مهاجم

برغم عفونت های کاندیدا در دهان و گلو (که به آن “برفک” گفته می شود) یا “عفونت های مخمری” واژن ، کاندیدیازیس مهاجم یک عفونت جدی است که می تواند خون ، قلب ، مغز ، چشم ها ، استخوان ها و سایر قسمت های بدن را تحت تأثیر قرار دهد.

کاندیدمی ، عفونت جریان خون با کاندیدا ، یک عفونت شایع در بیماران بستری در بیمارستان است.

گونه های مختلف کاندیدیازیس مهاجم

بیش از صدها گونه از کاندیدا وجود دارد ، اما فقط تعداد کمی از آنها شناخته شده اند که باعث ایجاد عفونت می شوند . رایج ترین گونه هایی که باعث عفونت می شوند عبارتند از:

C. albicans ، C. glabrata ، C. parapsilosis ، C. tropicalis و C. krusei

داروهای ضد قارچ می توانند کاندیدیازیس تهاجمی را درمان کنند. بیماران خاصی مانند بیماران مبتلا به سرطان یا مغز استخوان یا پیوند اعضا ممکن است داروی ضد قارچی هم برای جلوگیری از بیماری دریافت کنند.

افرادی که به کاندیدیازیس تهاجمی مبتلا می‌شوند ، اغلب مبتلا به بیماری های دیگری هستند ، بنابراین شناختن علائم مربوط به عفونت کاندیدا دشوار است.

با این حال ، رایج ترین علائم کاندیدیازیس مهاجم تب و لرز است که پس از درمان با آنتی بیوتیک برای عفونت های باکتریایی مشکوک بهبود نمی یابد.

در صورت گسترش عفونت به سایر قسمت های بدن مانند قلب ، مغز ، چشم ها ، استخوان ها یا مفاصل ، علائم دیگر نیز ایجاد می شود.

کاندیدیازیس واژن

اگر محیط داخل واژن به گونه ای تغییر کند که رشد آن را تشویق کند ، گاهی اوقات کاندیدا می تواند تکثیر و باعث عفونت شود.

کاندیدیازیس در واژن معمولاً “عفونت مخمر واژن” نامیده می شود. نام های دیگر این عفونت “کاندیدیاز ولوواژینال” یا “واژینیت کاندیدا” است.

علائم کاندیدیازیس واژن شامل موارد زیر است:

خارش یا درد واژن

درد در هنگام رابطه جنسی

درد یا ناراحتی هنگام ادرار کردن

ترشحات غیر طبیعی واژن

اگرچه بیشتر کاندیدیازیس واژن خفیف است ، اما برخی از زنان ممکن است به عفونت های شدید شامل قرمزی ، تورم و ترک دیواره واژن مبتلا شوند.

در صورت مشاهده هر یک از این علائم با پزشک خود تماس بگیرید. این علائم شبیه انواع دیگر عفونت های واژن است که با انواع مختلفی از داروها درمان می شوند.

یک پزشک می تواند به شما بگوید که آیا شما کاندیدیازیس واژن دارید و چگونه آن را درمان کنید.

کاندیدیازیس دهان ، گلو و مری

اگر کاندیدا محیط اطراف دهان ، گلو یا مری به گونه ای تغییر کند که رشد قارچ را تشویق کند شما به این بیماری مبتلا می‌شوید.

کاندیدیازیس در دهان و گلو ، برفک یا حنجره یا حلق نیز نامیده می شود.

کاندیدیازیس در مری (لوله ای که گلو را به معده متصل می کند) کاندیدیازیس مری یا مری کاندیدا نامیده می شود. این بیماری یکی از رایج ترین عفونت ها در افراد مبتلا به HIV / AIDS است .

علائم کاندیدیازیس در دهان و گلو

کاندیدیازیس در دهان و گلو می تواند علائم مختلفی داشته باشد ، از جمله:

  • لکه های سفید روی گونه های داخلی ، زبان ، سقف دهان و گلو
  • قرمزی یا درد
  • احساس پنبه مانند در دهان
  • سلیقه از دست دادن
  • درد هنگام خوردن یا بلعیدن
  • ترک و قرمزی در گوشه های دهان

علائم در مری معمولاً شامل درد هنگام بلع و مشکل در بلع است.

اگر علائمی دارید که فکر می کنید مربوط به کاندیدیازیس در دهان ، گلو یا مری است ، با پزشک خود تماس بگیرید.

تشخیص و آزمایش

پزشکان معمولاً با گرفتن نمونه کوچکی از کاندیدیازیس را تشخیص می‌دهند و آن را برای آزمایش زیر میکروسکوپ یا کشت قارچ به به آزمایشگاه تشخیصی ارسال می‌نمایند.

منبع: برگرفته از CDC

 

error: Content is protected !!