شش موردمهمی که در مورد واکسیناسیون باید بدانیم

The Coronaviruses Owe Their Name To The The Crown Like Projections, Visible Under Microscope, That Encircle The Capsid. The Coronaviruses Are Responsible For Respiratory Ailments And Gastro Enteritis. The Virus Responsible For Sars Belongs To This Family. (Photo By BSIP/UIG Via Getty Images)

چراواکسنها مهم هستند:

کووید ۱۹ موجب انکار خیلی از واقعیتهای علم پزشکی شده است از رد اقدامات پیشگیرانه مانند فاصله ی اجتماعی وماسک ، تاانکار خطرناک بودن ویروس وحتی ادعای اینکه این شاید یک حقه و امری غیرواقعی باشد.واینترنت نیز از زمان شیوع این بیماری با اطلاعات نادرست و تئوریهای غلط از منابع نامعتبر همراه شده است که مردم را به گمراهی می اندازد

چراواکسن برای مقابله با Covid 19 مهم است؟

 

نظر John Mcconnell دراین مورد : من فکر نمی کنم برای رهایی از پاندمی کرونا راهی به جز واکسیناسیون باشد و بدون واکسیناسیون کل جمعیت دنیا مبتلا خواهند شد هرچند که این روند زمانبر و طولانی است و در طی ان بسیاری از مردم از بین میروند

واکسنهاچطور اثربخشی دارند و ایمن سازی را انجام میدهند؟

واکسیناسیون قدمت زیادی دارد و صدهاسال است که وجود دارد.شروع اولین واکسن تجویز شده در سال1796 برای آبله بودوحتی با همه ی آن تاریخ علمی غنی که در سوابق آن وجود دارد بسیاری از مردم هنوز از چگونگی عملکرد واکسن مطمئن نیستند.

حتی بیشتراین عدم اطمینان امروزه و در زمانی ست که صحبت ازانواع مختلف واکسن Covid19 و در دسترس بودن آن است. آنچه که واکسیناسیون انجام میدهد قرارگرفتن سیستم ایمنی بدن در معرض بخشی از ویروس است که به منظور ایجاد واکنش ایمنی ست. به طوری که وقتی با ویروس واقعی روبرو شویم سیستم ایمنی از قبل اموزش دیده و آماده پاسخگویی به عفونت ویروسی واقعی ست واینگونه ویروس توانایی ابتلا و ایجاد بیماری Covid19 را ندارد.

این واکسنها بدن را در معرض بخش بسیار کوچکی از ویروس کرونا به نام پروتئین اسپایک spike قرار میدهند و به این طریق اثر بخشی دارند. اگر به تصویر ناخوشایند کرونا ویروس دقت کرده باشید بخشی است که از سطح آن خارج می شود. بدن ما یک واکتش ایمنی بر علیه آن تولید میکند و بر طبق نظر John McConnell نحوه ی واکنش ایمنی بدن به نوع واکسن دریافت شده بستگی دارد.

واکسنهای mRNA که شامل فایزر و مادرنا هستند بعد از تزریق سلولهای بدن را تحریک به تولید پروتئین اسپایک میکنند و اینگونه هنگام مواجه با ویروس سیستم ایمنی بدن واکنش نشان میدهد و این سلولها را از قبل میشناسد.

دیگر واکسنها مانند آسترازنیکا، جانسون &جانسون ، اسپوتنیکV واکسنهای آدنوویروسی نامیده میشوند. ان چه که انجام میدهند این است که ویروس کاملا متفاوتی به نام ادنو ویروس را استفاده می کنند و ویروس توانایی تولیدش را از دست می دهد و تنها پیام واکسن تولید پروتئین اسپایک است و چیز دیگری تولید نمیشود.

به طور کلی و درنهایت ما مجموعه ای از واکسنها را داریم که از SARS Cov استفاده میکند و ویروس را غیرفعال میکنند و از بین میبرند.و این ایجاد یک واکنش ایمنی ست که ازصدها سال قبل برای عملکردواکسنها بوده است .

آیاواکسنها ایمن و بی خطر هستند؟

با اشاعه وگسترش داستانها و پیامهای ترسناک در مورد لخته شدن خون و مرگهای پس از واکسیناسیون ،عجیب نیست اگر مردم نگران باشند و ادعا کنند واکسنها بی خطر نیستند. John اظهار کرد ما خطر ناچیز واکسیناسیون را در مقابل فواید بزرگ آن راقیاس میکنیم . مردم در اثر سقوط از پله یا تخت هم ممکن است بمیرند اما باز هم از استفاده از این وسایل راضی و خوشحالند. ما در این خصوص مجبوریم به سلامتی و ایمن شدن بدن توسط واکسن فکر کنیم و تلاش کنیم.

عوارضی که بیشتر افراد هنگام واکسیناسیون با آن روبرو می شوند همان واکنش طبیعی سیستم ایمنی بدن در مقابل دریافت واکسن است.علائمی چون : درد و التهاب محل تزریق، سردرد، خستگی و کسالت .که علائمی شبیه انفلوانزاست امادر واقع پاسخ بدن به واکسن است و علامت خوبیست که نشاندهنده ی تحریک و پاسخ سیستم ایمنی بدن است.

وJohn باچارتها و نمودارهایی که بوسیله متخصصین آمار دانشگاه کمبریج تهیه شده بودخطرات بستری شدن دربخش مراقبتهای ویژه به جهت درمان کووید را باخطر آسیب جدی ناشی از واکسیناسیون وتشکیل احتمالی لخته را مقایسه کرد و نتایج قابل توجه بود.به این شرح که :

خطر بستری شدن در بخش مراقبتهای ویژه به دلیل ابتلا شدیدبه کووید ۱۹ ، شش برابر خطر آسیب رساندن واکسن در بزرگسالان جوان بود و برای افراد بالای ۶۰ سال نیزخطر ابتلا به کووید و بستری در بخش مراقبتهای ویژه چندین برابر آسیب ناشی از خطرات احتمالی واکسن بود .بنابراین برای اکثریت قریب به اتفاق خطرات ابتلا به کووید بیشتر از خطرات احتمالی دریافت واکسن بود

ترجمه: دکتر کاترین جعفری میناب

error: Content is protected !!