سیاتیک به درد در ناحیه کمر اطلاق میشود که به دلیل بروز مشکلاتی در ناحیه عصب سیاتیک به وجود میآید. عصب سیاتیک از ناحیه تحتانی کمر شروع شده، از پشت ران هر پا به سمت پایین ادامه مییابد.
کمر درد غالباً بخش اصلی دوران بارداری است. پزشکان میگویند حداقل نیمی از زنان باردار در مرحلهای از دوران بارداری خود، کمر درد و یا درد دیسک کمر در بارداری را تجربه خواهند کرد. کمردرد در بارداری اگر چه موجب نارحتی و پریشانی میشود، اما معمولاً نشانهی هیچگونه خطری برای مادر و یا نوزاد نیست. اما موارد مهمی وجود دارد که باید در نظر گرفته شود. در صورتی که حتی بعد از زایمان، کمردرد بارداری شما بهبود پیدا نکرد، حتماً برای چکآپ و معاینات بیشتر به متخصص کمر مراجعه کنید.
هنگامی که چیزی باعث صدمه به عصب سیاتیک پا شود، یا آن را تحتفشار قرار دهد، باعث ایجاد درد در ناحیه تحتانی کمر شده و به باسن و پاها گسترش مییابد.
شایعترین نشانه ها و علائم سیاتیک درد ناحیه تحتانی کمر است که از باسن و یک پا به سمت پایین ادامه مییابد. این درد به طور معمول در یک پا احساس میشود و هنگام نشستن، سرفه کردن و عطسه، شدت میگیرد. برخی مواقع ممکن است پا دچار بیحسی، ضعف و گزگز شود.
درمان
بسیار مهم است که درمان سیاتیک از ابتدا توسط یک متخصص طب فیزیکی درمان شود چون طولانی شدن و درمان ناقص آن درد را بسیار شدید . طولانی و برگشت پذیر می کند.
استراحت مطلق 3 روزه , البته دوره استراحت نباید خیلی طولانی شود زیرا استراحت مطلق مانع از ریکاوری و بر گشت سریع بیمار به زندگی روزمره می شود و درد ممکن است روند درمان دیسک کمر و سیاتیک را هم به تاخیر بیاندازد.ولی با این حال افراد مبتلا به سیاتیک باید برای یک دوره طولانی از انجام فعالیت های شدید و سنگین ویا طولانی خودداری کنند و فقط فعالیت های سبک را انجام دهند انجام فعالیت های ملایم روند بهبودی بیماررا کم کرده و التهابات را کم می کند.
علائم درد سیاتیک به طور ناگهانی ظاهرشده و میتواند برای چندین روز یا هفته ادامه یابد. بالغ بر ۹۰ درصد افراد مبتلا به درد سیاتیک بدون نیاز به عمل جراحی بهبود مییابند و بالغ بر ۸۵ درصد مردم آمریکا در طول زندگی خود نوعی کمردرد را تجربه میکنند ولی عصب سیاتیک همیشه مسبب ایجاد این درد نیست.
در بسیاری از موارد، کمردرد به دلیل کشیده شدن یا فشار بیش از اندازه به عضلات ناحیه تحتانی ایجاد میشود.
آنچه اغلب اوقات درد سیاتیک را از سایر دردهای ناحیه پشت مشخص میکند، چگونگی پخش شدن درد در پشت ران و به سمت پایین تا کف پا است و ممکن است به صورت گرفتگی شدید پا باشد. بیشتر افرادی که دچار این درد میشوند بین ۳۰ تا ۵۰ سال سن دارند.
در زنان باردار نیز احتمال ایجاد این مشکل بیشتر است زیرا در این دوره جنین در حال رشد میتواند روی عصب سیاتیک فشار وارد کند