داروی جذام، امیدی تازه برای درمان سرپایی بیماری کووید-۱۹

مطالعه‌ای که در دانشگاه هنگ‌کنگ انجام و در مجله nature منتشر شده است، نشان می‌دهد که داروی ضد جذام کلوفازیمین که مورد تایید FDA بوده و در فهرست داروهای ضروری WHO است اثرات ضدویروسی قابل توجهی علیه ویروس کرونا اعمال کرده و از واکنش‌های التهابی شدیدی که ممکن است در زمینه این بیماری رخ دهد جلوگیری می‌کند.

این مطالعه که بر روی خوکچه هندی آلوده شده با ویروس کووید-۱۹ (مدل حیوانی کووید-۱۹) انجام گرفت، نشان داد که دریافت کلوفازیمین منجر به آسیب‌دیدگی کمتر بافت ریه، load کمتر ویروس و همچنین جلوگیری از تشکیل آبشار‌های التهابی پس از ابتلا می‌شود؛ به خصوص وقتی قبل از آلودگی با ویروس مصرف شود.

عملکرد کلوفازیمین طبق مطالعه صورت گرفته بر مبنای دو روش اصلی است: ۱- جلوگیری از ورود ویروس به داخل سلول‌ها ۲- جلوگیری از همانند‌سازی RNA. مصرف همزمان این دارو با رمدسیویر نیز موجب اثرات سینرژیستی می‌شود.

با توجه بر تاثیر کلوفازیمین بر کورونا ویروس عامل MERS، این احتمال می‌رود که این داروی ایمن و در دسترس، علیه تمامی ویروس‌های کورونا اثر داشته و از آن بتوان برای مقابله با پاندمی‌های آینده نیز استفاده کرد.

در حال حاضر، در فاز دوم مطالعه، تاثیر ترکیب کلوفازیمین و اینترلوکین 1b بر‌ روی بیماران بستری مبتلا به کووید-۱۹ در دست بررسی است.

error: Content is protected !!