خواص دارویی گیاه اسفرزه

خواص دارویی گیاه اسفرزه, Drug Med: مجله ی فوق تخصصی دارو، پزشکی، تشخیص و کرونا ویروس ۱۹

اسفرزه

خاصیت درمانی: ملین

خانواده:بارهنگ (Plantaginaceae)

اندام دارویی:دانه وپوست دانه .

مزاج : سرد و تر

ترکیبات شیمیایی:موسیلاژ(حاوی د- گزیلوز،ال- آرابینوز واسید آلدوبیوریک)، پروتئین، قند، روغن ثابت (حاوی گلیکوزیدی بنام اکوبین)، تانن.

خواص درمانی دیگر:کاهش دهنده قند و کلسترول خون، کاهش دهنده اشتها و دفع کننده چربیهای غذا .

مقدار مصرف و روش تهیه: تعداد دفعات مصرف در روز بستگی به شدت یبوست بیمار دارد ولی بطور معمول در یک نوبت ویک ساعت بعد از شام میل می گردد. در مصرف بزرگسالان 2-1 قاشق مرباخوری (10- 5گرم) و در مصرف اطفال بالای 7 سال 1 قاشق چای خوری(3 گرم) از دانه بمدت 2 ساعت در 1 لیوان آب ولرم خیساندهو همراه 2 لیوان آب میل می گردد.

عوارض جانبی:ممکن است در برخی افراد واکنشهای حساسیتی ایجاد نماید.

مصرف در بارداری و شیردهی:مورد خاصی ذکرنشده است.

موارد منع مصرف: انسداد روده (ایلوس)، بیماران دیابتی که میزان قند خون آنها بسختی کنترل می گردد.

ملاحظات:1 ساعت قبل و2 ساعت بعد از مصرف اسفرزه بهتر است داروی دیگری مصرف نشود.

error: Content is protected !!