اسفرزه
خاصیت درمانی: ملین
خانواده:بارهنگ (Plantaginaceae)
اندام دارویی:دانه وپوست دانه .
مزاج : سرد و تر
ترکیبات شیمیایی:موسیلاژ(حاوی د- گزیلوز،ال- آرابینوز واسید آلدوبیوریک)، پروتئین، قند، روغن ثابت (حاوی گلیکوزیدی بنام اکوبین)، تانن.
خواص درمانی دیگر:کاهش دهنده قند و کلسترول خون، کاهش دهنده اشتها و دفع کننده چربیهای غذا .
مقدار مصرف و روش تهیه: تعداد دفعات مصرف در روز بستگی به شدت یبوست بیمار دارد ولی بطور معمول در یک نوبت ویک ساعت بعد از شام میل می گردد. در مصرف بزرگسالان 2-1 قاشق مرباخوری (10- 5گرم) و در مصرف اطفال بالای 7 سال 1 قاشق چای خوری(3 گرم) از دانه بمدت 2 ساعت در 1 لیوان آب ولرم خیساندهو همراه 2 لیوان آب میل می گردد.
عوارض جانبی:ممکن است در برخی افراد واکنشهای حساسیتی ایجاد نماید.
مصرف در بارداری و شیردهی:مورد خاصی ذکرنشده است.
موارد منع مصرف: انسداد روده (ایلوس)، بیماران دیابتی که میزان قند خون آنها بسختی کنترل می گردد.
ملاحظات:1 ساعت قبل و2 ساعت بعد از مصرف اسفرزه بهتر است داروی دیگری مصرف نشود.
ارتباط با واتساپ مجله